Indlæg

Udviklingsprojekt med Innoplan og Fælleskøkkenet

24. maj 2016

Innovationstemaet Gastro-erhverv har i 2015 og 2016 været involveret i et udviklingsprojekt på Lolland med konsulentfirmaet Innoplan og Fælleskøkkenet, som leverer måltider til ældre og institutioner i Lolland og Guldborgsund kommuner og region Sjælland. Udviklingsprojektet går ud på at udvikle en prototype på oplevelsesbaserede lokale måltider fra offentlige institutionskøkkener. Hovedansvarlig for aktiviteterne har været Jon Sundbo fra INVIO. 

Konceptet er at anvende lokale fødevarer i måltidsproduktionen og skabe fortællinger om disse fødevarer og at oplyse brugere og uddanne personale i brugerinstitutioner i oplevelseselementet ved lokale fødevarer. Innoplan har arbejdet med Fælleskøkkenet og forskerne fra RUC om at udvikle en prototype. Innoplan vil sammen med Fælleskøkkenent og forskerne søge offentlig og private fonde om projekter til at udvikle og udbrede konceptet. Tanken er at konceptet skal udbredes til andre lignende offentlige køkkeninstitutioner. Innoplan, Fælleskøkkenet og forskerne vil senere deltage i formidling af erfaringerne til andre institutionskøkkener, forskere, offentlige myndigheder og lignende konsulentvirksomheder.