Indlæg

Studenterdreven innovation

Invio arbejder systematisk med at involvere kandidatstuderende i innovationsaktiviteter, -projekter og -processer. Det kommer din virksomhed til gavn.

30. jun 2015

Invio har adgang til den nyeste viden og forskning inden for oplevelsesøkonomi via vores forankring på Roskilde Universitet, Aalborg Universitet, Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi og Teknologisk Institut. Vi trækker ikke kun på viden fra professorer, lektorer, konsulenter og andre medarbejdere i Invio. Kandidatstuderende er også en stor ressource, fordi de fordyber sig i nyere trends og forskning inden for Invios fem temaer.

Derfor har Invio tradition for at involvere kandidatstuderende i udvalgte innovationsaktiviteter, -projekter og -processer, netop fordi de studerende ofte dedikerer 3-6 måneder på at udforske og anvende viden hos en virksomhed. Af eksempler kan nævnes:

  • Invio gå-hjem-møde og workshop om Oplevelsesteknologiers Potentialer, hvor blandt andre Messecenter Vesthimmerland fik inputs til brugen af digitale touchpoints.
  • 4 måneders projektsamarbejde med Fårup Sommerland, hvor de studerende udviklede et koncept om at aktivere gæsterne i køen til en af de mest populære forlystelser.
  • Et 3 måneder langt tværfagligt undervisnings- og workshopforløb, kaldet BizChange, hvor de studerende arbejder med den forretningsmæssige og organisatoriske del af udviklingen af mediekoncepter og oplevelsesdesign-koncepter for virksomheder.
  • U-CrAc (User-driven Creative Academy) er en 3-ugers forskningsbaseret workshop med over 200 danske og internationale studerende. De studerende undersøger, hvorledes oplevelser og services kan gå op i en højere enhed og arbejder efterfølgende med at udvikle konkrete koncepter i samarbejde med forskellige virksomheder.

De studerende bidrager altid med nye og overraskende perspektiver, der kan være med til at sætte skub i innovationsprocesserne.

I Invio arbejder vi derfor systematisk med at matche kvalificerede kandidatstuderende med virksomheder, samt med at involvere de studerende i relevante innovationsprojekter. Det kalder vi for studenterdreven innovation.

Hvis din virksomhed ønsker at vide mere omkring mulighederne for at indgå i studenterdreven innovationsforløb, så kontakt Invio-sekretariatet på info@invio-net.dk.