Indlæg

Hvad er den gode oplevelse?

Det spørgsmål vendte og drejede 80 professionelle oplevere – forskere, designere, museumsfolk, konsulenter, arkitekter, turismeeksperter - ja, nærmest hele spektret af oplevelseserhvervene var repræsenteret på Invios konference OPLEVELSENS ARKITEKTUR, der fandt sted torsdag den 15. november på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.  

21. nov 2018
Downloads

Konferencens tema stillede skarpt på oplevelsens DNA: Hvilke byggesten er nødvendige for at skabe gode oplevelser? Og hvordan skaber vi gode oplevelser imellem attraktioner og gæster?

10 knivskarpe oplægsholdere fra hele branchen gav deres bud på hvilke fysiske, sociale og imaginære rum gode oplevelser opstår i. Blandt talerne var museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen fra Vikingeskibsmuseet, hun gav status fra en brydningstid i museets historie – hvor affredningen af bygningen betyder at museet kan se fremad for at skabe deres vision for Vikingeskibsmuseet 2.0.
 
Konferencen var designet som en oplevelse i sig selv – hvor deltagerne ikke kun skulle fyldes op med ny viden og skarpe pointer, men samtidig gå på opdagelse i, og sanse stedets særlige kvaliteter. Sådan blev Vikingeskibsmuseet også en vigtig deltager på konferencen, som en ramme for diskussionen, og udviklingen af, oplevelseserhvervenes felt.


Konferencens deltagere blev inviteret ind i det unikke møde med vikingetiden som Vikingeskibsmuseet iscenesætter. De blev vist rundt i fire hold, med fire forskellige faglige perspektiver og oplevede her hvor afgørende et formidlingsfokus er for museumsoplevelsen, da de kom helt tæt Vikingeskibsmuseets klenodier – Skuldelevskibene. Èt hold var blandt andet ude og snitte navler, som kan bruges til rekonstruktionen af Skuldelevskibene. 

Du kan finde deltagerlisten og præsentationerne fra dagen her på siden. 

Derudover kan du se arrangementets program her: http://invio-net.dk/event/oplevelsens-arkitektur

Billeder: Christian Wenger, DK4.