Video

Studenterdrevet innovation på Designskolen Kolding

Designskolen Kolding afholdt en to uger lang designproces med fokus på at løse virksomheders udfordringer på en opfindsom og innovativ måde.

18. mar 2012

Fra den 22. januar til den 2. februar afholdte Designskolen Kolding et forløb kaldet 'PLAY - The Design Way', hvor 100 studerende fra danske og udenlandske universiteter deltog. Invio støttede forløbets afsluttende konference, der bød på keynotes, præsentationer af de studerendes løsninger samt en udstilling af løsningerne.

Formålet med forløbet var, at de studerende skulle prøve kræfter med at løse udfordringer på en ny og opfindsom måde for en række større og mindre virksomheder og institutioner. Blandt de deltagende virksomheder var blandt andre Arla, Danske Bank, Fredericia Kommune, LEGO House og Starbucks. Campen var tværfagligt organiseret, og der deltog studerende fra Designskolen Kolding, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og en håndfuld internationale universiteter

De studerende skulle løse udfordringerne via designmetoder, hvor de eksempelvis anvendte research, idégenerering og prototyping - med andre ord var der lagt op til en holistisk tilgang til design med fokus på designtænkning og innovation.

”At arbejde med studerende synes jeg altid er ret fedt, fordi de er ikke blevet formet i alt for mange retninger. Hvis vi for eksempel arbejder internt i virksomheden, så har vi ofte nogle kulturer, som vi holder os til. De kommer ligesom udefra og ser brandet fra et andet perspektiv, og stiller nogle spørgsmål, som vi ikke ville stille.”, siger Lars Poulsen, der er Senior Manager hos Arla Brand, om samarbejdet med de studerende.

Foruden at høre om Lars Poulsens oplevelse af samarbejde med de studerende, kan du i ovenstående video også høre Simon Schrøder, der er Senior Development Manager i Danske Bank, fortælle om sine indtryk fra campen.