Indlæg

Tour de France-bagmand kommer til Danmark

02. aug 2011

Hovedmanden bag planlægningen af Tour de France, Valéry Genniges, har netop meddelt, at han kommer til København til september for at deltage i VIBES2011 – en stor international konference om events og festivaler

Der er tale om en mobil by med 4.500 indbyggere, der rejser rundt, når Tour de France-arrangørerne følger touren rundt på ruten som et gigantisk omrejsende cirkus.

Det er en kæmpe event, der kræver ufattelig planlægning. Det er samtidig en uvurderlig mulighed for byerne på ruten for at få reklame og tiltrække besøgende og omsætning.

Det er derfor at manden bag den enorme event, Valéry Genniges, der er Deputy Director i A.S.O., som organiserer touren, kommer og taler på event-konferencen VIBES 2011 i København til september.

"Danske festivaler og events kan lære meget af Tour De France.  Se bare hvordan Tour de France i år har skabt endnu en event i eventen med de grønne pointspurter. Ved kun at have én indlagt spurt koncentrerer de fokus og skaber en oplevelse til glæde for publikum, medier, seere, sponsorer og ikke mindst værtsbyen", siger Ulrich Ammundsen sekretariatschef i Videncenter for Begivenheder.

Både Tour de France og VM i København

På VIBES 2011 vil Valéry Genniges fortælle om forberedelserne. Hvordan det er muligt at flytte en festival fra by til by hver dag gennem tre uger. Han vil fortælle om, hvordan man organiserer og forbereder, når det store hold kun har ca. 24 timer hvert sted til at organisere en festlig dag med udstillinger, koncerter og shows for indbyggere og tilskuere på ’Touren’.  Derudover vil han tale om de mange muligheder, der ligger i det for værtsbyerne undervejs.

Tour de France-bagmanden bliver ikke det eneste cykeltema, der kommer til at præge VIBES 2011, da eventkonferencen bliver afholdt under VM i landevejscykling i København. Da konferencen handler om nye måder at integrere forskellige begivenheder og events i hinanden for at skabe større effekt, er mændenes enkeltstart integreret i konferencen, så deltagerne på konferencen både kan overvære enkeltstarterne og efterfølgende komme back stage.

 Læs mere om VIBES - The Events Conference her: http://www.vibes2011.dk/