Indlæg

Studietur, Masterclass, 23. nov. 2011, i Østjylland

28. nov 2011

Studietur Master Class, 23. november 2011 i Østjylland.

Deltager og indlæg: Anna Ibrahimi, Glasmuseet Ebeltoft.

Kursus har aldrig været min store interesse – men jeg skal love for dette kursus gav mig blod på tanden! Vi startede ud i Århus, hvor vi fik mulighed for at stifte bekendtskab med og om Ikea – sådan ” bag om kulisserne”.  

Fantastisk at høre om historien bag, og hvor stor en virksomhed Ikea er blevet – men ikke mindst om ideen bag hvordan det dagligt drives. Der gøres intet uden en tanke bag – hvor det meste naturligt nok, drejer sig om kunderne og deres behov, samt selvfølgelig det at følge sit brand og sine visioner, samt ikke at forbruge mere end nødvendig og være bevidst om hvor man kan spare – på den rigtige måde!

Vi hørte om rigtig mange gode tips og ideer, som f.eks. en simpel ting som at få kunderne til at ”åbne” sin tegnebog idet de kommer ind i varehuset – for derefter at være mere motiveret for at købe mere – vakte min interesse. Et trick til at få kunderne til ”ubevidst” at få lyst til at købe mere – uden kunden tænker nærmere over ”hvorfor køber jeg” – fantastisk tankegang! Det er jo et eller andet sted noget man ønsker når man driver forretning – at få mere gang i sit salg. Ikea har absolut også fat i den rigtige ende, om at gøre en tur i Ikea – ikke blot til en indkøbstur – men en oplevelse for hele familien.

Dernæst var der oplæg fra bl.a. Bruuns Bazar. Et anderledes samarbejde med en virksomhed med øje for tøjsalg/design – men som alligevel turde springe ud i et projekt som et samarbejde med Bureau Detours – to vidt forskellige firmaprofiler – kaster sig ud i et forsøg/projekt som Sensorial Shopping, her med en pop up-forretning. Virkelig interessant at høre om ideen bag dette samarbejde, selve planlægningen og udviklingen – og igen hvordan disse to parter kunne flette ideer sammen så begge hold kunne være tilfredse med resultatet. En pop up er noget man vel i realiteten selv kan kaste sig ud i om interessen er der. Grundlaget for pop up har jo eksisteret i mange år – man skal blot tænke anderledes og turde som her i dette tilfælde for måske at få noget andet ud af denne ”gamle idé”.  Resultatet var blevet rigtig godt, og håber det bliver en succes for alle involverede.

Hurtig og lækker frokost på Café Hack i Århus – kan varmt anbefales J for dernæst at suse mod Skanderborg.

Ankomst til Smuk Business A/S – arrangør for Skanderborg Festival. Her blev vi mødt med kaffe og intro. til hvordan Skanderborg Festival arrangeres, hvem og hvad der står bag og mange spændende fortællinger – både ”som ansigt udad til” og ikke mindst hvad der foregår internt. Hvad jeg forstår, viser festivalen udad til hvad organisationen arbejder, kæmper for og finder på af sjove, skøre og alle tiders ideer. Det må være vildt inspirerende at sidde som en flue på væggen mens idé-ophavs-medarbejderne i processen mod næste festival forude – smider om sig med alle deres ”godter”. Jeg har ikke været til mange festivaler – syntes ikke jeg har haft behov for det – men efter dette inspirerende oplæg – fortalt af Flemming Dybbøl, der virker til at brænde 100% for dette kæmpearrangement – er jeg da ikke sikker på andet end jeg måske alligevel  hellere må futte til Skanderborg i august,  2012 J 

Afslutningen på denne dag, var i Randers Regnskov. Her blev vi modtaget af to guider, der skulle vise rundt i regnskoven. Jeg nåede desværre ikke andet end intro. og ½ times rundvisning, da jeg skulle nå et senere arrangement samme aften – desværre. Havde håbet på at oplæg ved Thomas Lütken lå først i programmet, men sådan var det ikke denne gang. Sidste del om Regnskovens oplevelses koncept, middag etc. kan jeg derfor ikke kommentere på. Men ifølge programmet lød det til at være meget interessant, men det må blive en anden god gang. 

Konklusion: alt i alt et super tilrettelagt program, der lå som perler på en snor. Der blev kørt frisk på og der var mange gode oplæg, input og et frisk pust af hvordan andre gør og har af ideer og ledetråde. Så kan man selv sortere og omforme så man kan bruge det i sin egen virksomhed, hvilket jeg klart vil forsøge at videreføre og prøve kræfter med. En super behandling og en studietur jeg ikke længe har oplevet været så spændende! Tak for en dejlig og idérig dag, det bliver ikke sidste gang jeg siger ja tak til et kursus/ studietur i CKO / INVIOs regi.