Video

Oplevelsesøkonomien har løftet Hundested Havn

I november måneds nyhedsbrev fortalte Invio om, hvordan Hundested Havn har udviklet sig via et strategisk fokus på oplevelsesøkonomi. Følgende er anden del af beretningen om dette.

14. dec 2017

Invio blev i 2010 kontaktet og spurgt om at se på udviklingsmulighederne på Hundested Havn. Udfordringen var en tydelig nedgang af gæster på havnen, et svindende fiskerierhverv og en nedlagt færgerute.

I denne anden del af historien kan du møde tre af ildsjælene fra Hundested Havn. Christian Warrer der har stiftet Hundested Sandskulptur Festival, som tiltrækker omkring 70000 turister hvert år. Mette Bentzen der eksporterer unikt håndværk til både ind- og udland gennem sit møbelsnedkeri Egeværk. Endelig kan du også møde Andrew Jason Brown, som var en af frontløberne i udviklingen, da han valgte at bygge sit glaspusteriet, Glassmedjen, på den gamle bedding i Hundested Havn.

Hør deres beretning om hvordan man med håndværksmæssig baggrund, innovation og oplevelsesøkonomi som grundforudsætninger, har fået Hundested Havn løftet fra at være en uddøende havn til en attraktion. Kodeordene for fremdriften, der har været på havnen de senere år, er:

1. Man skal kun satse på de der vil, og møder op.

2. Hvis man ikke udvikler, så afvikler man.

3. Man skal løfte sammen - nedefra - det er den eneste måde at få projektet op på.

Hundested Havn er blevet et sted, som turister valfarter til og hvor de oplever, at de kan bruge mange timer. Christian Warrer siger: “Det er ligesom at gå i Tivoli og bruge en hel dag på oplevelser - det er bare lidt billigere her”.