Indlæg

Attraktioner og designede steder

Innovationstemaet attraktioner har i 2016 startet et nyt projekt om designede steder. Projektet undersøger hvordan nye innovative attraktioner bliver til (design og proces), og hvordan de virker (deres effekt og brug). Samarbejdet er indgået med tegnestuen Norrøn, som har ført pennen på mange af projekterne vi følger - men nye projekter kan også komme til. Projektet skal blandt andet give svar på, hvordan man designer attraktive steder, der skaber en ny lokal attraktion for beboere og besøgende, og som turister vil rejse efter.

17. mar 2016

Projektet omhandler flere lokaliteter, hvor nye innovative ideer og initiativer skaber nye attraktioner.

Pt. følger vi Camønoen – et projekt mellem Museum Sydøstdanmark, Realdania og Norrøn. Camønoen er en 175 kilometer lang vandrerute på Møn, Nyord og Bogø, som åbner i foråret 2016. På hjemmesiden for Camønoen lyder det: ”Camønoen er natur, kulturhistorie, gastronomi, vandring, stilhed, stjernehimmel og magiske stunder, du aldrig glemmer”. Ruten tilbyder både pilgrimsvandringer, familieture, ældrevenlige ture, gastronomiske vandringer etc. og som noget helt unikt ved oplevelsen - et netværk af ildsjæle, som enten er klar med oplevelser, der bundfælder sig eller klar med et venligt Go´ Camøno til de, der helst vil gå i fred. Endvidere er der indlagt nogle Camønopauser, som er små lommer, hvor vandrede kan hvile trætte fødder og få læ og ly, samt betragte landskabet og himlen omkring en. Se mere her: http://www.museerne.dk/viden-og-forskning/camoenoen

Derudover følges projektet ”De Hvide Dronninger”, som er et projekt der på én og samme tid beskytter kysten og tilvejebringer en ny attraktion i området qua skabelsen af et nyt rekreativt område, som muliggør nye måder at opleve og bruge naturen på. Projektet er et samarbejde mellem Faxe Kommune, Østdansk Turisme og Norrøn, og udspringer af at Faxe Kommune står overfor et større anlægsarbejde med kystbeskyttelsen omkring Faxe Ladeplads, nærmere bestemt strækningen langs Strandvejen. Projektet er pt. under evaluering hos de respektive styrelser, samtidig med at der fundraises til de sidste midler til etableringen. Læs mere her: http://norroen.dk/project/de-hvide-dronninger/

Om tegnestuen Norrøn kan nævnes, at de er specialiseret i destinationsudvikling med fokus på at skabe autentisk og kvalitativ arkitektur indenfor oplevelsesøkonomien, både som strategisk udviklingsværktøj og i det enkelte værk. De mener, at destinationsudvikling handler om det, der gør det enkelte sted særligt, men i lige så høj grad om det der binder et område sammen på tværs. Enhver destination har nemlig en unik sammensætning af stedbundne fortællinger og potentialer. Det er derfor i evnen til at udpege, forædle og videreudvikle styrkepositionerne, at afsættet for at skabe stærke destinationer med internationalt udsyn findes. Destinationsudvikling er derfor på én og samme gang et lokalt, regionalt og nationalt anliggende.

Har Du et projekt, du synes det kunne være interessant at indgå et samarbejde omkring, så giv os et kald, da vi altid er på udkig efter nye spændende projekter og samarbejdspartnere indenfor attraktionsudvikling.