U-CrAc 2017

Igen i år støttede Invio op om U-CrAc, som er en forkortelse for ’User-driven Creative Academy’. U-CrAc er en bruger-centreret tværfaglig workshop der er afviklet hvert år siden 2008, hvor studerende fra Aalborg Universitet skal arbejde med innovation og forskning i praksis. 

Workshoppen er et intensivt forløb, der strækker sig over to uger, hvor de studerende skal prøve kræfter med at arbejde agilt sammen med rekvirenter fra en række virksomheder. Denne gang var det eksempelvis nordjyske virksomheder, som Nordsøen Ocenarium og Center for Døvblindhed og Høretab der deltog. I år var forløbet målrettet studerende fra Oplevelsesdesign, Interaktive Digitale Medier, Industrial Design og Entreprenurial Engineering.

Formålet er, at de studerende via processen skal udvikle innovative koncepter på blot to uger. For at optimere processen bliver de præsenteret for en værktøjskasse af forskellige metoder, der kan være gavnlige i konceptudviklingen. De bliver eksempelvis præsenteret for en række etnografiske metoder til at indsamle viden og indsigter fra både virksomhederne og fremtidige brugere. Derudover bliver der fokuseret på metoder til at visualisere de bruger-centrede koncepter, som de studerende genererer – eksempelvis animationsbaseret skitsering.

I videoen ovenover bliver der fortalt om grundtankerne bag U-CrAc, samt hvilke tanker der ligger bag metoderne og hvilken værdi de skaber for rekvirenterne.